You are here

Puupäivä 2019

Vuoden 2019 Puupäivä palaa kalenterissa kohdilleen ja sitä vietetään torstaina 28.11.2019 Messukeskuksen Siivessä.

Puupäivästä lisää infoa tuonnempana. Mikäli yhteistyökumppanuus kiinnostaa, ota yhteyttä: hilppa.iittilainen@puuinfo.fi.

Vuoden 2018 Puupäivään osallistui yhteensä 1000 henkilöä. Päivän seminaariaineistot löytyvät täältä: http://2018.puupaiva.com/ohjelma.html

Puupäivä keräsi 1000 osallistujaa

Puuinfon vuotuinen Puupäivä keräsi uuteen tapahtumapaikkaan, Messukeskuksen Siipeen tasan 1000 osallistujaa. Puuinfo kiittää kaikkia vieraita, luennoitsijoita, puheenjohtajia ja yhteistyökumppaneita. Puupäivän seminaariaineistot on julkaistu tapahtumasivustolla ja ne löytyvät tapahtuman ohjelma-sivulta: www.puupaiva.com/ohjelma

Ensi vuoden osalta palataan normaaliin päiväjärjestykseen ja Puupäivää vietetään taas torstaina, eli ruksin voi laittaa jo alustavasti allakkaan torstain 21.11.2019 kohdalle.

 

 

Puurakentamisen kasvu alkaa näkyä myös markkinaosuuksissa

Rakentamisen tuoreet ennusteet ennakoivat rakentamisen määrän kääntyvän ensi vuonna laskuun tai ainakin pysähtyvän. Rakentamisen kokonaismäärä pysyy kuitenkin hyvällä tasolla. Rakentamisen voimakas kasvu on viime vuosina näkynyt melko pienellä painolla puurakentamisessa. Rakentamisen kasvu on suurelta osin peräisin betonisten kerrostalojen rakentamisesta, kun taas puurakentamisen kannalta keskeisessä omakotirakentamisessa ei ole ollut kasvua.

Vuoden 2018 puutavarakauppias on STARKin Seppo Kouvonen

Vuoden 2018 Puutavarakauppiaaksi on valittu Seppo Kouvonen, jolla on takanaan kaksi vuosikymmentä työuraa puutavarakaupan moninaisissa tehtävissä. Kouvonen on työskennellyt logistiikkapäällikkönä, Herttoniemen yksikön vetäjänä ja sen jälkeen yhtäjaksoisesti puukaupan hankinnassa, kehitystyössä ja myynnin ohjauksessa. Nykyisin Kouvonen toimii alan suurimman toimijan, STARK Suomen Senior Sourcing Manager –roolissa ja vastaa puukaupan ostoista Suomen lisäksi STARKGroupin Ruotsin ja Tanskan maayhtiöihin kuuluviin liikkeisiin.

Huoneistokokonaisuuksien rakentaminen tehtaalla lisää tuottavuutta: ympäristö säästyy ja rakentaminen vie vähemmän aikaa

Rakennusteollisuus on isossa murroksessa, kun rakentaminen siirtyy työmailta tehdashalleihin. Perinteisen työmaarakentamisen rinnalle on noussut jo Keski-Euroopassa suosiotaan vakiinnuttanut massiivipuurakentaminen. Suomessa massiivipuun käyttöön yhdistyy teollinen moduulirakentaminen, joka tuo rakennusalan tuottavuudelle käännekohdan myös Suomessa. Moduulirakentaminen on sitä, kun tehtaalla valmistetaan kokonaiset huonetilat valmiiksi ja kuljetetaan säältä suojattuna työmaalle. Työmaalla huonemoduulit kootaan ikään kuin legopalikat, ja valmis talo voi valmistua jopa tunneissa.

Open Source Wood -palkintoja RE:EASA 2018 -tapahtumaan osallistuneille arkkitehtiopiskelijoille

Metsä Wood haastoi RE:EASA 2018 -tapahtuman osanottajat suunnittelemaan töitä Open Source Wood -hankkeeseen. Euroopan arkkitehtiopiskelijoiden liitto EASA (European Architecture Student Assembly) järjestää jäsenilleen joka kesä kaksiviikkoisen tapahtuman, jonka ohjelmassa on työpajoja, luentoja ja verkostoitumista. Tänä vuonna tapahtuma pidettiin heinäkuussa Kroatian Rijeckassa nimellä RE:EASA. Asiantuntijaraati arvioi Open Source Wood – alustalle ladatut kilpailutyöt ja palkitsi niistä parhaat.