You are here

Kumppanit

Messukeskuksen Siivessä järjestettävä valtakunnallinen Puupäivä on suunnattu rakennusalan päättäjille, rakennuttajille, rakentajille, arkkitehdeille, rakennesuunnittelijoille ja kaavoittajille sekä rakennusvalvonta- ja pelatusviranomaisille, joille päivä on maksuton. 

Yritykset voivat hyödyntää Puupäivää tuotteidensa ja ratkaisujensa esittelyyn sekä asiakkaiden tapaamiseen. Mikäli haluat mukaan näytteilleasettajaksi, pitää tietoiskuesityksen tai oman seminaarin, ota yhteyttä: hilppa.iittilainen@puuinfo.fi.


PUUPÄIVÄ 2019 YHTEISTYÖKUMPPANIT:

Kestopuuteollisuus ry

Osasto 29

Kestopuuteollisuus ry on puunsuojauksen alalla toimivien yritysten toimialayhdistys. Jäseniämme ovat kyllästettyä puuta valmistavat yritykset, sekä kyllästysaineita valmistavat ja maahantuovat yritykset. Toimintamme tarkoitus on turvata kyllästysalan toimintaedellytyksiä, sekä vahvistaa alan yritysten kilpailukykyä.

Kehitämme kemiallista ja rakenteellista puunsuojausta tutkimus- ja tiedotustoiminnan kautta. Olemme mukana standardisoinnissa ja viranomaisyhteistyössä, sekä edustamme jäseniämme alan kansainvälisessä yhteistyössä. 

Huolehdimme lisäksi kyllästetyn puun kierrätyksestä Suomessa ohjaamalla kierrätysyhtiö Demolite Oy:n toimintaa. Lisäksi valvomme kyllästysalan tunnetuimman laatustandardin, pohjoismaisen NTR-laatuleiman (NTR-A, NTR-AB), käyttöä Suomessa.

http://www.kestopuu.fi/

Aureskosken Jalostetehdas Oy

Osasto 30

Aureskosken Jalostetehdas Oy kuuluu osana Tammisto-yhtiöihin Tammisto-yhtiöiden juuret ja arvot liittyvät suomalaiseen metsään ja puuhun. Aureskosken Jalostetehdas Oy käynnisti Parkanon Aureskosken tehtaat syksyllä 2013. Aureskoskella on käytössä viisi höylälinjaa, sormijatkolinja, kaappalinja sekä kaksi pintakäsittelylinjaa laadukkaiden puutuotteiden tekemiseen. Parkanossa on myös oma pellettitehdas, joka tuottaa höyläämiemme tuotteiden purun ja lastut puhtaaksi kotimaiseksi bioenergiaksi. Aureskosken Jalostetehtaan kyllästämö sijaitsee Kolhossa Mänttä-Vilppulassa, siellä valmistetaan myös Kivipuuta. Kaskisten yksikössä käytössämme on kolme höylälinjaa ja maalauslinja. Kutter- ja Kentura tuotteet valmistetaan Kaskisissa. Tammisto-yhtiöillä on tuotantolaitokset myös Euran Hinnerjoella ja Kuhmoisissa. Yhtiöt työllistävät yhteensä lähes 150 puualan ammattilaista.

http://aureskoski.fi/

Suomen Tuulileijona Oy

Osasto 4

Suomen Tuulileijona Oy myy ja markkinoi laajaa valikoimaa huokoisia puukuitulevyjä, joiden pääkäyttökohde on rakentaminen. Pûssissa ja Pärnussa sijaitsevien tehtaiden tuotantokapasiteetti on yli 120.000 m3 vuodessa.

Suomen Tuulileijona Oy perustettiin vuonna 2013, jolloin Suomen Kuitulevy Oy ja Skano Group AS solmivat pitkäaikaisen yhteistyösopimuksen koskien huokolevymyyntiä ja markkinointia Suomessa. Tätä tarkoitusta varten Suomen Kuitulevy Oy perusti tytäryhtiön Suomen Tuulileijona Oy:n. Suomen Tuulileijona OY on Skano Group OY:n täysin omistama. Aiemmin Pihlavan tehtaalla valmistetut Tuulileijona, Runkoleijona, Huokoleijona ja Remonttileijona valmistetaan Suomen Kuitulevyn resepteillä Skanon uudella tehtaalla Virossa.

http://www.tuulileijona.fi/

Saint-Gobain Finland Oy, ISOVER

Osasto 28

https://www.isover.fi/

Stora Enso Wood Products

puheenvuoro

Stora Enso Wood products provides wood-based innovations and solutions for everyday living and housing needs. Its product range covers all areas of urban construction, from supporting structures to interior design and environmental construction. The further-processed products include massive wood elements and housing modules, wood components and pellets. A variety of sawn timber goods complete the selection.  

Wood products serves public and private sector customers, such as construction companies, merchandisers and retailers. Wood products has more than twenty production units in Europe and operates globally, with main markets in Europe, the Middle East and North Africa, and Asia Pacific. The products are made of renewable, high-quality European pine or spruce with 100% traceability.

http://www.storaenso.com/products-and-services/building-and-living

Novenberg Oy

Osasto 22

Novenberg Oy on innovatiivisten ja ekologisten rakennustarvikkeiden maahantuoja. Myrkyttömästi etikalla modifioitu Accoya-puu on päätuotteemme ja uutuutena esittelemme 100% biohajoavan Burnblock -palonsuojan. Turvallisen puurakentamisen ja kestävän kehityksen puolesta!

Novenberg Ltd is an importer of innovative and ecological building materials. Non toxic acetylated Accoya wood is our flagship product and as a novelty we introduce 100% biodegradable Burnblock fire protection. For safe and sustainable building with wood!

http://www.novenberg.fi

Oy CrossLam Kuhmo Ltd.

Osasto 5

Oy CrossLam Kuhmo Ltd on Suomen ensimmäinen CLT-levyn valmistaja ja toimittaja. Tuotantolaitoksemme sijaitsee maailman parhaan havumetsäalueen sydämessä Kuhmossa. Juuremme kainuulaisessa metsämaisemassa ovat meille tärkeitä. CrossLam Kuhmon käyttämä raaka-aine luo erinomaiset edellytykset valmistaa näkyviin jääviä puupintoja, mikä onkin yksi Crosslamin CLT-levyn vahvuuksia verrattuna muihin rakennuslevyihin. Levyn rakenne yhdessä puun lujuusominaisuuksien kanssa taas takaa vertaansa vailla olevat käyttömahdollisuudet. Ne tulevat ehkä parhaiten esiin kerrostalorakentamisen uudessa suuntauksessa, tilaelementtirakentamisessa. Tilaelementti on muuttovalmis kerrostalohuoneisto, jonka jäykkyyden sekä kuljetuksen ja asennuksen helppouden takaa juuri Crosslamin CLT-levy.

http://www.crosslam.fi/

Metsä Wood

Osasto 6

Metsä Wood tarjoaa kilpailukykyisiä ja ympäristöystävällisiä puutuotteita rakentamiseen, teollisuuteen sekä jakelijakumppaneille. Tärkeimmät tuotteemme ovat Kerto® LVL, Havu- ja koivuvaneri ja sahatavara. Tuotteet valmistetaan korkealaatuisesta ja uusiutuvasta pohjoisesta puuraaka-aineesta.

Tervetuloa tapaamaan asiantuntijoitamme Puupäivään!

http://www.metsawood.fi

Oiva Wood Solutions Oy

Osasto 25

Oiva Wood Solutions Oy tarjoaa kilpailukykyisiä puurakentamisen ratkaisuja ammattirakentamiseen. Monipuolisen osaamisemme ja jatkuvan tuotekehityksemme ansiosta olemme luotettava puurakenteisten rakennusosien toimittaja sekä puurakentamisen hankkeiden asiantuntija.

http://www.oivawood.com

Elementti Sampo Oy

Osasto 3

Elementti Sampo Oy on massiivipuisia tilaelementtejä valmistava yritys. Olemme Suomen suurin CLT:stä tilaelementtejä valmistava yritys. Päätuotteemme ovat puukerrostalot.

Vuonna 2018 elementti Sampo valmisti 311 kappaletta tilaelementtejä, joka tarkoitti yhteensä 247 kappaletta kerrostaloasuntoja.

https://www.elementtisampo.fi/

Hirsityö Heikkilä Oy

Osasto 12

Luomme puusta taloja, tiloja, taidetta ja arkkitehtuuria sekä saunoja, joiden rakenteet ja estetiikka kestävät aikaa. Käsissämme puu taipuu siihen, mihin sen suunnittelupöydällä toivotaan taipuvan.

Olemme esimerkiksi tehneet hirsityöt Lonnan saaren saunaan ja Särkänniemen Koiramäen teemapuiston Luhtiaittaan, hevostaliin ja navettaan sekä tehneet hirsikorjaukset kaikkiin Jyväskylän Toivolan Vanhan Pihan seitsemään yli 100-vuotiaaseen hirsirakennukseen.

http://www.hirsityoheikkila.fi/

Paroc Oy Ab

Paroc Group on yksi Euroopan johtavista energiatehokkaiden ja paloturvallisten eristeratkaisujen valmistajista. Luotettaviin tuotteisiimme kuuluvat muun muassa lämpöeristeet, ulkoseinien palo- ja äänieristeet, kattoeristeet, lattiaeristeet, välilattiaeristeet ja väliseinäeristeet sekä tekniset eristeet LVI-ratkaisuihin, prosessiteollisuuteen, laivanrakennus- ja offshore-teollisuuteen sekä OEM-teollisuuteen.

http://www.paroc.fi/

Sweco Rakennetekniikka Oy

Osasto 19

Tulevaisuus saattaa toisille vaikuttaa etäiseltä, mutta Swecolle se on jo tätä päivää. Swecon tehtävänä on olla askeleen edellä, sillä useimmille ihmisille työmme tuloksista tulee todellisuutta vasta tulevaisuudessa.

Swecoa kannattaa lähestyä suurin odotuksin. Lupaamme olla helposti lähestyttävä ja sitoutunut kumppani. Swecon kanssa työskentelyn tulee olla helppoa ja teemme kaikkemme, jotta ymmärtäisimme tarpeesi paremmin kuin kukaan muu. Lupaamme myös varmistaa, että tarjoamme sinulle aina juuri tarpeidesi mukaista osaamista. Oli haasteesi mikä tahansa voit luottaa siihen, että Swecolta löytyy ratkaisu.

Sweco on rakennetun ympäristön ja teollisuuden asiantuntija. Työmme tuloksena syntyy muun muassa terveellisiä ja turvallisia rakennuksia, tehokasta infrastruktuuria sekä kestäviä vesihuollon ratkaisuja. Yhteensä 15 000 työntekijäämme tarjoaa asiakkaillemme juuri oikeanlaista osaamista kaikenkokoisiin hankkeisiin. Toteutamme vuosittain projekteja 70 maassa ympäri maailman. Sweco on Euroopan johtava suunnittelun ja konsultoinnin asiantuntijayritys, jonka liikevaihto on noin 1.8 miljardia euroa. Swecon osakkeet noteerataan pohjoismaisessa OMX-pörssissä Tukholmassa.

http://www.sweco.fi/

Rakennuslehti

Osasto 23

Rakennuslehti on alan koulutettujen ammattilaisten oma media. Viikoittain ilmestyvän lehden avulla rakennusalan päättäjät pitävät itsensä ajan tasalla alan tärkeimmistä tapahtumista ja syventävistä teemoista.

http://www.rakennuslehti.fi/

Saint-Gobain Finland Oy, Gyproc

Osasto 28

https://www.gyproc.fi

Teknos Oy

Osasto 7

Innovatiiviset pintakäsittelyratkaisut antavat puulle suojaa ja korostavat sen luonnollista kauneutta. Teknos on kansainvälinen maalinvalmistaja. Tarjoamme laajan valikoiman laadukkaita maaleja ja pintakäsittelyaineita valmistavan teollisuuden, rakennusalan ammattilaisten ja kuluttajien käyttöön. 

http://www.teknos.fi/

Würth Oy

Osasto 8

Würth on johtava teknisen tukkukaupan palveluntuottaja, joka huolehtii tuotannon ja kunnossapidon kiinnitystarvikkeista, työkaluista ja yleistarvikkeista. Würth toimii lähellä asiakasta liki 200 Würth Centerin kautta koko maan kattavasti. Würth helpottaa asiakkaan arkea 1200 henkilön toimesta. Nopeus, innovatiivisuus ja luotettavuus merkitsevät asiakkaalle säästöjä ja helppoutta.

http://www.wurth.fi/site/fi/home/index.php

Vertex Systems Oy

Osasto 14

Vertex Systems on maailmanlaajuisesti tunnettu ja arvostettu suunnittelun ja tiedonhallinnan ohjelmistoratkaisujen toimittaja teollisuudelle. Vertexin vahvuus on rakentunut oman tuotekehityksen huippuosaajien kykyyn yhdistää vankka eri toimialojen tuntemus sekä pitkäaikainen, tiivis yhteistyö asiakkaidemme kanssa.

Asiakkaitamme ovat metalliteollisuuden kone- ja laitevalmistajat, teolliset talorakentajat, kalusteiden valmistajat, laitostoimittajat, prosessiteollisuus sekä näitä palvelevat suunnittelutoimistot. Kotimaiset ja kansainväliset asiakkaamme käyttävät ohjelmistojamme niin yritysten sisäisissä työryhmissä kuin laajoissa yritysverkostoissakin.

http://www.vertex.fi

Timber Bros Oy, hsbcad Finland

Osasto 2

Timber Bros Oy on puurakentamiseen erikoistunut insinööritoimisto.

Palveluihimme kuuluvat rakennesuunnittelu, CAD/CAM-puuntyöstösuunnittelu CNC-työstökeskuksille (hirsitaloteollisuus, CLT-teollisuus, erikoistyöstöt) sekä puuelementtisuunnittelu. Edustamme hsbcad-suunnitteluohjelmistoa sekä sen koulutuspalveluita Suomessa.

http://www.hsbcad.com/revit/
https://timberbros.fi/

SPAX International GmbH & Co. KG

Osasto 24

SPAX offers performance solutions for professional users. SPAX knows from experience what is required. Planners, architects and specialists demand the expertise and quality of SPAX. This is why SPAX has become the brand of professionals for professionals for decades. SPAX provides connections you can rely on. SPAX saves the professional time, effort – and money. And they make work easier for the handyman. SPAX: Do it once. Do it right.

http://www.spax.com/en/

Sewatek Oy

Osasto 16

Sewatek Oy on kotimainen palokatkoläpivientien valmistaja, jonka valikoimasta löytyvät massiivipuurakenteissa hyväksytyt palokatko-ominaisuudella varustetut valmisläpiviennit putkille ja kaapeleille. Asennus sujuu vaivattomasti niin työmaalla kuin esimerkiksi talotehtaallakin.

http://sewatek.fi/

Punkaharjun Puutaito Oy

Osasto 13

Punkaharjun Puutaito Oy  on erikoistunut massiivipuisten levyjen koneistuksiin ja jalostukseen. Tuotannostamme valmistuu laattaperusteiset ulkoseinä elementit varusteltuna ja kohteisiin toimitettuina. Tehtaamme valmistaa myös prosessiteollisuuden erilaiset pakkaus tarvikkeet sekä Punkalive kalusteet ja väliseinäratkaisut.

www.puutaito.fi
www.punkalive.fi

http://www.puutaito.fi/

A-Insinöörit Suunnittelu Oy

Osasto 17

Ratkaisemme pienet ja suuret rakennetekniset haasteet ketterästi ja vahvalla ammattitaidolla lähes 380 rakennesuunnittelijan voimin. Olemme asiantunteva edunvalvojasi ja luotettava kumppanisi rakennushankkeesi koko elinkaaren ajan. Käytössämme on rakennesuunnittelualan uusin teknologia ja tietotaito kaikkien rakennemateriaalien, esimerkiksi teräsrakenteiden, puurakenteiden ja betonirakenteiden suunnitteluun. Meiltä onnistuu myös suurten ja vaativien rakennushankkeiden suunnittelu.

https://www.ains.fi/

Tikkurila Oyj

Osasto 9

Tikkurila on johtava maalialan ammattilainen Pohjoismaissa ja Venäjällä. Olemme perinteikäs suomalainen yritys, joka toimii nykyään 16 maassa. Laadukkaiden tuotteiden ja kattavien palvelujen avulla varmistamme markkinoiden parhaan käyttäjäkokemuksen. Kestävää kauneutta vuodesta 1862.

http://www.tikkurila.fi

VVR Wood Oy

Osasto 15

VVR Wood toimittaa puurakenteisia elementtejä ammattirakentajien kohteisiin.

Erityisosaamistamme ovat kilpailukykyiset ja ekotehokkaat puupohjaiset ratkaisut mm. tila-, välipohja- ja kattoelementit sekä täydentävät rakenteet.

Olemme paljon enemmän kuin perinteinen puuosa- tai elementtitoimittaja. Kaiken minkä valmistamme, niin myös suunnittelemme, asennamme ja urakoimme.

Tavoitteenamme on asiakkaidemme liiketoimintaa ymmärtäen kehittää heille laadukkaita ratkaisuja puurakentamisen vaativissakin kohteissa.

Olemme aidosti mukana puurakentamisessa. VVR Wood on yksi puurakentamisen edelläkävijöistä Suomessa.

http://www.vvr.fi/

Hunton Oy/Ab

Osasto 21

Hunton on yksi Pohjoismaiden johtavista puukuitueristeiden valmistajista. Huntonin ympäristöystävällisten ratkaisujen avulla asiakkaiden on helppo vastata rakennusteknisiin ja sisäilmaa koskeviin vaatimuksiin. 

https://hunton.fi/

M.A.D.

Osasto 27

M.A.D. on Suomen johtava rakentamisen tietomallinnuksen asiantuntijayritys. Olemme aktiivisesti työskennelleet tietomallinnuksen hyväksi jo vuodesta 1988. M.A.D. on asiantuntijana useissa eri kehitysprojekteissa ja jäsenenä alan tutkimushankkeissa. Koulutamme, konsultoimme ja autamme lukemattomia rakennusalan yrityksiä.

http://www.mad.fi/

Rotho Blaas GmbH/srl

Osasto 20

Rothoblaas is an Italian multinational company with origins in the Alpine region and it is a leader in the development of of high-technology solutions for the wood-construction sector. Rothoblaas offers a complete and elaborated variety of woodworking products for professionals:

- Fastenings like structural screws, concealed joints, brackets and all other connectors for carpenters.
- Waterproofing and airtightness systems like tapes and specific accessories for sealing and ventilation.
- Soundproofing solutions that guarantee a higher living comfort by the reduction of noise transmission.
- Fall Protection Systems like lifelines, anchoring points and personal protection equipment.
- Machines and tools for wooden construction

https://www.rothoblaas.com/

Kiilto Oy

Osasto 10

Kiilto Oy on vuonna 1919 perustettu, kemianteollisuuden tuotteita rakentamisen ja teollisuuden tarpeisiin valmistava suomalainen perheyritys. Liiketoimin-taamme on liimojen ja niihin läheisesti liittyvien tuotteiden kehitys, valmistus ja markkinointi – kiinnittämiseen liittyvä kokonaisvaltainen osaaminen. Olemme osa Kiilto Family -konsernia.

Tarjoamme asiakkaillemme monipuolisia liimaratkaisuja, teknistä tukea sekä asiantuntija- ja testauspalveluja. Tunnemme teollisuuden käyttökohteet, prosessit, materiaalit ja työmenetelmät sekä ympäristö- ja turvallisuuslainsäädännön määräykset. Tuemme asiakastamme materiaalien valinnassa, liimamäärien optimoinnissa sekä tuotteiden oikeassa käytössä. Parhaimmillaan kehitämme yhdessä myös asiakkaan omia tuotantoprosesseja.

http://www.kiilto.com/fi/teollisuus/teollisuus

Christian Berner Oy

Osasto 26

Puukerrostalorakentamisessa on hyvä huomioida tarvittavat tärinänvaimennusratkaisut jo suunnitteluvaiheessa. Tärinäneristyksellä parannetaan sekä ilma- että askeläänen eristystä eri tilojen välillä ja vähennetään värähtelystä aiheutuvaa runkomelua. Christian Bernerin edustamat Sylomer ja Sylodyn -tärinäneristystuotteet luovat hiljaisempia asuinympäristöjä sekä tekevät jokapäiväisestä elämisestä miellyttävämpää. Tärinäneristystuotteet sopivat myös ekologiseen puurakentamiseen – tärinäneristysmateriaalit ovat kestävä ja pitkäikäinen valinta, jota myös loppuasiakas arvostaa.

Christian Berner auttaa löytämään parhaat mahdolliset tärinänvaimennusratkaisut erilaisiin rakennuskohteisiin aina puukerrostaloista kauppakeskuksiin ja julkisiin tiloihin.

Christian Berner tarjoaa asiantuntijapalveluja, korkeatasoisia teknisiä ratkaisuja, laitteita ja materiaaleja alamme johtavilta valmistajilta. Asiakkaitamme ovat rakennusteollisuuden lisäksi myös muut teollisuusyritykset ja kunnalliset laitokset Pohjoismaissa. 

http://www.christianberner.fi

Renotech Oy

Osasto 11

Olemme Securo AS Fire Breather -palosulkuventtiilien sekä GCP Applied Technologies Monokote® -ruiskutettavien palosuojamassojen valmistajien nimeämä maahantuoja ja markkinoija Suomessa. Valikoimaamme kuuluvat myös puun palonestoaineet ja -kyllästeet sekä eristeiden ja komposiittien liimauksessa käytettävät palamattomat mineraaliliimat. ​Pystymme myös räätälöimään asiakkaille erilaisiin sideaineisiin ja fillereihin perustuvia korkealämpötilaratkaisuja.

http://www.renotech.fi/

TEAK Oy – Valtakunnallinen koulutuskumppani. Teuvan Aikuiskoulutuskeskus.

Osasto 1

TEAKilla on joustava, koko maan kattava koulutustarjonta. Uusien työntekijöiden rekrytointikoulutukset (yhteistyössä ELY-kes¬kusten kanssa). Räätälöidyt yrityskohtaiset koulutukset.

Kattava puualan koulutustarjonta. Teollinen puurakentaminen, rakennuspuusepänteollisuus, sahaus, höyläys, liimapuuteollisuus, huonekaluteollisuus, asennukset, suunnittelu- ja myyntityö.

Pitkälle menevää teknologiaosaamista. Teknologia-verkkokoulutukset, yksilöllistä opiskelua silloin kun sinulle sopii. CNC, CAD, CAM, robotiikka, automaatio.

http://www.teakoy.fi/

Puumerkki Oy

Osasto 25

Puumerkki on puupohjaisten rakennustarvikkeiden asiakaslähtöinen ja kilpailukykyinen puutavaran jakelu- ja myyntikanava. Mutta olemme myös paljon enemmän, olemme monipuolisia puun ja rakentamisen moniosaajia. Tarjoamme tarkoituksenmukaisia ja kokonaisvaltaisia ratkaisuja sekä palveluja asiakkaiden tarpeisiin -  emme ainoastaan yksittäisiä tuotteita.  

Toimimme Suomessa, Virossa ja Latviassa. Palvelemme rakennusliikkeitä, jälleenmyyjiä ja puuta sekä levyjä käyttävää teollisuutta. Kuluttaja-asiakkaitamme palvelevat ympäri Suomea sijaitsevat  jälleenmyyjämme.

http://www.puumerkki.fi/

Osmo Color

Osasto 18

Osmo Color -tuotteet ovat syntyneet intohimosta puuhun. Kehitämme ja valmistamme erityisesti puulle tarkoitettuja pintakäsittelyaneita kohteisiin, joissa pinnan ulkonäkö, kestävyys ja tuntu ovat ensisijalla.

Puun pintakäsittelyn asiantuntijayrityksenä tarjoamme käyttöösi tietomme ja taitomme, jotta voit saavuttaa tarpeitasi vastaavan parhaan mahdollisen lopputuloksen.

http://www.osmocolor.com/